Great Eastern Takaful

Great Eastern Takaful Sdn. Bhd. merupakan Pengendali Takaful yang menyediakan Perlindungan Takaful Keluarga, perubatan dan pelan pelaburan. Pengendali Takaful ini telah ditubuhkan pada Disember 2010 dan didaftarkan di bawah Akta Takaful 1984 dan dikawal selia oleh Bank Negara Malaysia. Ianya disokong oleh 2 institusi utama di Malaysia, Kumpulan Great Eastern, yang merupakan kumpulan insurans terbesar dan tertua di Malaysia dengan pengalaman melebihi 100 tahun, dan Koperasi Angkatan Tentera Malaysia Berhad, salah satu syarikat koperasi yang terbesar di Malaysia dan mempunyai lebih daripada 140,000 ahli.
Kini Great Eastern Takaful menawarkan lima kategori produk iaitu pelan perlindungan asas/teras (i-Great Teras), pelan perlindungan haji (i-Great Amal), pelan pendidikan anak-anak (i-Great Iqra’), pelan perlindungan perubatan (i-Medik Rider dan i-Medik Rider Plus) dan plan pelaburan (i-EPCC, i-Great Abadi, i-Great Damai dan i-Great Idaman).
Selain perlindungan jaminan kewangan dan simpanan, melalui pelan perlindungan ataupun pelan pelaburan ini, peserta turut akan menerima manafaat lain seperti wang khairat kematian dan badal haji yang diuruskan oleh Great Eastern Takaful bernilai RM 3,000 bagi muslim manakala bagi bukan muslim, peserta juga akan menerima wang khairat kematian beserta wang tambahan RM 3,000 iaitu sebagai ganti/pilihan badal haji berbanding dengan muslim.

Wednesday, 14 October 2015

i-GREAT AMEEN - Pelan Wrga Emas

Great Eastern Takaful dah lancarkan pelan i-great Ameen. Ini merupakan hadiah terbaik dari anak untuk ibubapa tersayang. Serendah RM50 dan tak perlu pun medical checkup!

Sumbangan kita yg sedikit ini demi kebaikan mereka. Simpanan minimum hanya RM50 sebulan. 

Kalau polisi 1yr-2yr = meninggal sakit akan dpt duit return
Kalau polisi 1yr-2yr = meninggal sbb eksiden akan dpt 100% pampasan
Kalau polisi 3yr above = meninggal sakit akan dpt 100% pampasan
Kalau polisi 3yr above = meninggal kemalangan akan dpt 300% pampasan

Untuk masa terhad sahaja ya!!

No comments:

Post a Comment