Great Eastern Takaful

Great Eastern Takaful Sdn. Bhd. merupakan Pengendali Takaful yang menyediakan Perlindungan Takaful Keluarga, perubatan dan pelan pelaburan. Pengendali Takaful ini telah ditubuhkan pada Disember 2010 dan didaftarkan di bawah Akta Takaful 1984 dan dikawal selia oleh Bank Negara Malaysia. Ianya disokong oleh 2 institusi utama di Malaysia, Kumpulan Great Eastern, yang merupakan kumpulan insurans terbesar dan tertua di Malaysia dengan pengalaman melebihi 100 tahun, dan Koperasi Angkatan Tentera Malaysia Berhad, salah satu syarikat koperasi yang terbesar di Malaysia dan mempunyai lebih daripada 140,000 ahli.
Kini Great Eastern Takaful menawarkan lima kategori produk iaitu pelan perlindungan asas/teras (i-Great Teras), pelan perlindungan haji (i-Great Amal), pelan pendidikan anak-anak (i-Great Iqra’), pelan perlindungan perubatan (i-Medik Rider dan i-Medik Rider Plus) dan plan pelaburan (i-EPCC, i-Great Abadi, i-Great Damai dan i-Great Idaman).
Selain perlindungan jaminan kewangan dan simpanan, melalui pelan perlindungan ataupun pelan pelaburan ini, peserta turut akan menerima manafaat lain seperti wang khairat kematian dan badal haji yang diuruskan oleh Great Eastern Takaful bernilai RM 3,000 bagi muslim manakala bagi bukan muslim, peserta juga akan menerima wang khairat kematian beserta wang tambahan RM 3,000 iaitu sebagai ganti/pilihan badal haji berbanding dengan muslim.

Thursday, 15 October 2015

Takaful untuk semua satu keperluan masa kini.

Kalau sebut je pasal insurance / Takaful mesti semua kata tak minat TAPI kalau sebut pasal gadjet, accessory kereta, vape & shopping mesti semua laju je..
Tahu tak anda gadjet, accessory kereta, vape & seumpamanya adalah satu kemahuan tetapi TAKAFUL ialah satu KEPERLUAN...
INGAT 
"Kesusahan hari ini adalah utk kesenangan hari esok..."


GREAT EASTERN adalah satu organisasi yang kukuh di Malaysia:
 berusia 107 tahun
 no 1 dlm market share
 RM 66.9 billion in asset (3x size competitor)
 13 juta polisi inforced!
 lebih RM403.6 juta claims dibayar Jan-Jun 2015
 TIDAK PERNAH MENARIK BALIK SEBARANG MANFAAT DARI PEMEGANG POLISI

Lihat sekeliling anda, berapa banyak organisasi yang tidak kukuh telah gulung tikar? Jika anda telah menghidap penyakit kritikal dan pengendali takaful anda gulung tikar, masih ada harapankah untuk beralih ke organisasi lain? TIDAK SAMA SEKALI!
Make the right choice...

Life is Great!!!

Suhaila Sudin
Perunding Kewangan Islam Takaful
Great Eastern Takaful
0133422646 (available on whatsapp)
suhailas.getakaful@gmail.com


No comments:

Post a Comment