Great Eastern Takaful

Great Eastern Takaful Sdn. Bhd. merupakan Pengendali Takaful yang menyediakan Perlindungan Takaful Keluarga, perubatan dan pelan pelaburan. Pengendali Takaful ini telah ditubuhkan pada Disember 2010 dan didaftarkan di bawah Akta Takaful 1984 dan dikawal selia oleh Bank Negara Malaysia. Ianya disokong oleh 2 institusi utama di Malaysia, Kumpulan Great Eastern, yang merupakan kumpulan insurans terbesar dan tertua di Malaysia dengan pengalaman melebihi 100 tahun, dan Koperasi Angkatan Tentera Malaysia Berhad, salah satu syarikat koperasi yang terbesar di Malaysia dan mempunyai lebih daripada 140,000 ahli.
Kini Great Eastern Takaful menawarkan lima kategori produk iaitu pelan perlindungan asas/teras (i-Great Teras), pelan perlindungan haji (i-Great Amal), pelan pendidikan anak-anak (i-Great Iqra’), pelan perlindungan perubatan (i-Medik Rider dan i-Medik Rider Plus) dan plan pelaburan (i-EPCC, i-Great Abadi, i-Great Damai dan i-Great Idaman).
Selain perlindungan jaminan kewangan dan simpanan, melalui pelan perlindungan ataupun pelan pelaburan ini, peserta turut akan menerima manafaat lain seperti wang khairat kematian dan badal haji yang diuruskan oleh Great Eastern Takaful bernilai RM 3,000 bagi muslim manakala bagi bukan muslim, peserta juga akan menerima wang khairat kematian beserta wang tambahan RM 3,000 iaitu sebagai ganti/pilihan badal haji berbanding dengan muslim.

Thursday, 7 May 2015

i-Great Amal (Haji dan Umrah)-GETB serah sijil badal haji pertama kepada waris

Baca disini :
APA BAIKNYA MENYIMPAN DENGAN I-GREAT AMAL (GREAT EASTERN TAKAFUL) BERBANDING simpanan biasa...

  1. Jaminan semua duit dpat balik ++ dividen tahunan
  2. Dapat perlindungan takaful(insuran) minima: RM10,000 sehingga RM30,000 (bergantung kpd jumlah simpanan bulanan)
  3. Ada "BADAL HAJI" - upah haji jika dalam tempoh menyimpan, kita meninggal dunia, keluarga boleh ambil RM3000 ni utk upah haji di mana-mana badan haji atau nak serahkan RM3000 ni utk Great Eastern Takaful yang tolong buat upah haji tersebut.
  4. ADHA - satu kelebihan simpanan di mana GREAT EASTERN TAKAFUL menyediakan RM500 utk kita (pencarum) melaksanakan QURBAN atau AKIKAH. Boleh ambil selepas tahun ke-10
  5. Khairiat kematian : RM2000..jika berlaku kematian duit utk kos pengebumian bernilai RM2000
  6. Duit poket ke mekah utk mngerjakan haji@umrah bernilai RM800.selepas tahun ke-2. Jika tidak dituntut...digandakan menjadi RM2000
  7. Semua hasil pendapatan berkait dana ini disahkan halal mengikut syariah (takaful)
  8. Mendapat pelepasan cukai oleh LHDN..
 i-Great Amal bukanlah pelan untuk mengantikan simpanan tabung haji anda tetapi ia merupakan pelengkap kepada akaun tabung haji anda yang mana ia menyediakan simpanan dan perlindungan takaful tambahan . Life is Great!!!

suhaila Great Eastern Takaful
0133422646 (available on whatsapp)
suhailas.getakaful@gmail.com

No comments:

Post a Comment