Great Eastern Takaful

Great Eastern Takaful Sdn. Bhd. merupakan Pengendali Takaful yang menyediakan Perlindungan Takaful Keluarga, perubatan dan pelan pelaburan. Pengendali Takaful ini telah ditubuhkan pada Disember 2010 dan didaftarkan di bawah Akta Takaful 1984 dan dikawal selia oleh Bank Negara Malaysia. Ianya disokong oleh 2 institusi utama di Malaysia, Kumpulan Great Eastern, yang merupakan kumpulan insurans terbesar dan tertua di Malaysia dengan pengalaman melebihi 100 tahun, dan Koperasi Angkatan Tentera Malaysia Berhad, salah satu syarikat koperasi yang terbesar di Malaysia dan mempunyai lebih daripada 140,000 ahli.
Kini Great Eastern Takaful menawarkan lima kategori produk iaitu pelan perlindungan asas/teras (i-Great Teras), pelan perlindungan haji (i-Great Amal), pelan pendidikan anak-anak (i-Great Iqra’), pelan perlindungan perubatan (i-Medik Rider dan i-Medik Rider Plus) dan plan pelaburan (i-EPCC, i-Great Abadi, i-Great Damai dan i-Great Idaman).
Selain perlindungan jaminan kewangan dan simpanan, melalui pelan perlindungan ataupun pelan pelaburan ini, peserta turut akan menerima manafaat lain seperti wang khairat kematian dan badal haji yang diuruskan oleh Great Eastern Takaful bernilai RM 3,000 bagi muslim manakala bagi bukan muslim, peserta juga akan menerima wang khairat kematian beserta wang tambahan RM 3,000 iaitu sebagai ganti/pilihan badal haji berbanding dengan muslim.

Monday, 11 May 2015

i-Great Amal (Haji dan Umrah) : Perbezaan Tabung Haji Vs Great Eastern Takaful?

Terang sudah lagi bersuluh, sememangnya GREAT EASTERN TAKAFUL wujudkan produk ni sememangnya untuk orang Islam dan banyak faedahnya..

Ape salahnya saye kongsi benda yang baikkan?

Memandangkan giliran untuk menunaikan haji lebih kurang berjuta-juta lemon orang menunggu, so ape kata simpan di sini..sekurang-kurangnya ada pampasan & khairat kematian andai jadi apa-apa pada kita..


Sekali lagi saya ingatkan i-great amal bukanlah pelan untuk mengantikan simpanan tabung haji anda.tetapi ia merupakan pelengkap kepada akaun tabung haji anda yang mana ia menyediakan simpanan dan perlindungan takaful tambahan.

apa pendapat tuan/puan?? dah Nampak perbezaannya??
Tahu bezakan yg mana lebih bermanfaat untuk diri sendiri&Keluarga??


No comments:

Post a Comment