Great Eastern Takaful

Great Eastern Takaful Sdn. Bhd. merupakan Pengendali Takaful yang menyediakan Perlindungan Takaful Keluarga, perubatan dan pelan pelaburan. Pengendali Takaful ini telah ditubuhkan pada Disember 2010 dan didaftarkan di bawah Akta Takaful 1984 dan dikawal selia oleh Bank Negara Malaysia. Ianya disokong oleh 2 institusi utama di Malaysia, Kumpulan Great Eastern, yang merupakan kumpulan insurans terbesar dan tertua di Malaysia dengan pengalaman melebihi 100 tahun, dan Koperasi Angkatan Tentera Malaysia Berhad, salah satu syarikat koperasi yang terbesar di Malaysia dan mempunyai lebih daripada 140,000 ahli.
Kini Great Eastern Takaful menawarkan lima kategori produk iaitu pelan perlindungan asas/teras (i-Great Teras), pelan perlindungan haji (i-Great Amal), pelan pendidikan anak-anak (i-Great Iqra’), pelan perlindungan perubatan (i-Medik Rider dan i-Medik Rider Plus) dan plan pelaburan (i-EPCC, i-Great Abadi, i-Great Damai dan i-Great Idaman).
Selain perlindungan jaminan kewangan dan simpanan, melalui pelan perlindungan ataupun pelan pelaburan ini, peserta turut akan menerima manafaat lain seperti wang khairat kematian dan badal haji yang diuruskan oleh Great Eastern Takaful bernilai RM 3,000 bagi muslim manakala bagi bukan muslim, peserta juga akan menerima wang khairat kematian beserta wang tambahan RM 3,000 iaitu sebagai ganti/pilihan badal haji berbanding dengan muslim.

Tuesday, 5 May 2015

Seisi Pembelajaran: Tambah Pengetahuan

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Kali ini post gambar gambar sepanjang seisi pembelajaran, course2 yang dianjurkan oleh pihak Great Eastern Takaful Rich Generation Group RGG : Agensi Roslina Hj Abd Majid

Kelas kelas amat bermanfaat sebabnya segala kemusykilan, soalan dan segala susah hati yang client suarakan akan kami bincang dan selesaikan seboleh mungkin...Kami tidak sesekali membiarkan anda keseorangan...

Jika di tanya kepada saya kenapa perlu anda menjadi agent jawapannya mudah sahaja. Bidang ini umpama anda penyelamat… Membantu pada yang memerlukan..

Ejen Takaful ini mempunyai 2 tugas yang paling utama. Pertama sekali adalah untuk menerangkan (awareness) tentang kepentingan mempunyai Takaful dan kedua adalah untuk memberi servis yang terbaik apabila client ditimpa musibah atau jatuh sakit. 

Saya sendiri mula sedar tentang pentingnya mempunyai pelan Takaful ini bila dah besar panjang..Patutlah masa zaman memula kerja dulu awrah abah selalu berpesan dan pastikan setiap anak anak beliau mempunya 1 tabung Insuran....potonglaaa RM50 setiap bulan..time tuuu  muda lagi so plan pun murah, arwah selalu tegaskan ianya Perancangan untuk masa hadapan dan untuk kepentingan keluarga supaya tidak mengalami kesulitan apabila ditimpa musibah atau jatuh sakit. 

Dan apabila seseorang atau client itu ditimpa kesulitan, di sini ejen Takaful akan memainkan peranan untuk membantu menguruskan Takaful client supaya client mendapat apa yang sepatutnya seperti yang telah dipelankan bersama ejen Takaful. 

4 serangkai....
 
Talk by Rosyam Nor

Tidak ramai yang dapat membantu apabila kita ditimpa penyakit kronik, atau salah seorang ahli keluarga meninggal dunia, namun begitu ejen Takaful sedikit sebanyak dapat meringankan beban mereka yang ditimpa musibah melalui pelan-pelan yang disediakan oleh ejen Takaful.


Anda fikir, anda nilai. Bertindak sekarang sebelum terlambat!

Life is Great!!!

suhaila Great Eastern Takaful
0133422646 (available on whatsapp)
suhailas.getakaful@gmail.com


No comments:

Post a Comment