Great Eastern Takaful

Great Eastern Takaful Sdn. Bhd. merupakan Pengendali Takaful yang menyediakan Perlindungan Takaful Keluarga, perubatan dan pelan pelaburan. Pengendali Takaful ini telah ditubuhkan pada Disember 2010 dan didaftarkan di bawah Akta Takaful 1984 dan dikawal selia oleh Bank Negara Malaysia. Ianya disokong oleh 2 institusi utama di Malaysia, Kumpulan Great Eastern, yang merupakan kumpulan insurans terbesar dan tertua di Malaysia dengan pengalaman melebihi 100 tahun, dan Koperasi Angkatan Tentera Malaysia Berhad, salah satu syarikat koperasi yang terbesar di Malaysia dan mempunyai lebih daripada 140,000 ahli.
Kini Great Eastern Takaful menawarkan lima kategori produk iaitu pelan perlindungan asas/teras (i-Great Teras), pelan perlindungan haji (i-Great Amal), pelan pendidikan anak-anak (i-Great Iqra’), pelan perlindungan perubatan (i-Medik Rider dan i-Medik Rider Plus) dan plan pelaburan (i-EPCC, i-Great Abadi, i-Great Damai dan i-Great Idaman).
Selain perlindungan jaminan kewangan dan simpanan, melalui pelan perlindungan ataupun pelan pelaburan ini, peserta turut akan menerima manafaat lain seperti wang khairat kematian dan badal haji yang diuruskan oleh Great Eastern Takaful bernilai RM 3,000 bagi muslim manakala bagi bukan muslim, peserta juga akan menerima wang khairat kematian beserta wang tambahan RM 3,000 iaitu sebagai ganti/pilihan badal haji berbanding dengan muslim.

Monday, 30 November 2015

Al iqra ~ APA ITU TAKAFUL PENDIDIKAN ??

Ramai diluar sana masih kurang jelas kepentingan dan tujuan mempunyai takaful pendidikan untuk anak.

Tujuan utama takaful pendidikan adalah bagi memastikan anak kita mempunyai simpanan yang cukup atau mencapai jumlah yang disasarkan dalam tempoh tertentu walaupun pencarum ditimpa musibah seperti penyakit kritikal, lumpuh mahu pun dijemput sang penciptanya.Apakah wasilah @ cara yang terbaik untuk menyimpan? Adakah melalui ASB, simpanan tetap, SSPN atau macam-macam produk lain di pasaran?

Perbezaan dengan menyimpan di bank, simpanan kebiasaan terhenti sekiranya ditimpa musibah dan pasti tidak dapat meneruskan simpanan sekiranya meninggal dunia.

Jawapan saya sangat mudah….untuk dapatkan hasil yang terbaik, pilihlah produk yang terbaik……saya perkenalkan salah satu produk yang terbaik dari Great Eastern Takaful iaitu….

Tempoh perlindungan takaful pendidikan kebiasanya sehingga umur anak mencecah 18 hingga 25 tahun bergantung kepada pilihan pencarum.

Simpanan yang aa kelak cukup buat nak anak kita ke Universiti tanpa perlu meminjam dan sebagainya.

Dengan pelan ini juga, Great Eastern Takaful akan menganugerahkan ganjaran berbentuk wang tunai (tidak akan mengurangkan nilai simpanan) kepada pemegang polisi diatas kecemerlangan dalam pendidikan. 

Ini sekaligus akan memberi semangat kepada anak kita belajar bersungguh sungguh.


Selain itu, pelan ini bukan sahaja memberi ganjaran terhadap akademi anak-anak malah  anak-anak anda akan dilindungi daripada musibah atau kecelakaan.

Dengan menambah rider (manfaat) seperti kad perubatan, penyakit kritikal atau elaun hospital dalam takaful pendidikan yang diambil tadi. 

"Jangan Cari Alasan Untuk Tidak Berjaya"

Ayah yang perihatin megenai anak kesayangannya mempastikan anaknya sentiasa terlindung...

ANDA BILA LAGI

Kebijaksanaan anda hari ini untuk kesenangan anda di masa akan datang.. dapatkan plan Pendidikan beserta pelindungan pakar (medical card) di Takaful Great Eastern…
Mula menabung sekarang bermula dari RM5.00 sehari. Bagi yang mencarum, Saya HADIAHKAN FREE tabung buat kesayangan anda.
Tiada ibu bapa merancang untuk kegagalan anak-anak mereka. tetapi meraka sebenarnya yang gagal untuk merancang ..
Bertindaklah sekarang sebelum terlambat.


Jom Takaful...

Life is Great!!!Suhaila Sudin
Perunding Kewangan Islam Takaful
Great Eastern Takaful
0133422646 (available on whatsapp)
suhailas.getakaful@gmail.com


No comments:

Post a Comment