Great Eastern Takaful

Great Eastern Takaful Sdn. Bhd. merupakan Pengendali Takaful yang menyediakan Perlindungan Takaful Keluarga, perubatan dan pelan pelaburan. Pengendali Takaful ini telah ditubuhkan pada Disember 2010 dan didaftarkan di bawah Akta Takaful 1984 dan dikawal selia oleh Bank Negara Malaysia. Ianya disokong oleh 2 institusi utama di Malaysia, Kumpulan Great Eastern, yang merupakan kumpulan insurans terbesar dan tertua di Malaysia dengan pengalaman melebihi 100 tahun, dan Koperasi Angkatan Tentera Malaysia Berhad, salah satu syarikat koperasi yang terbesar di Malaysia dan mempunyai lebih daripada 140,000 ahli.
Kini Great Eastern Takaful menawarkan lima kategori produk iaitu pelan perlindungan asas/teras (i-Great Teras), pelan perlindungan haji (i-Great Amal), pelan pendidikan anak-anak (i-Great Iqra’), pelan perlindungan perubatan (i-Medik Rider dan i-Medik Rider Plus) dan plan pelaburan (i-EPCC, i-Great Abadi, i-Great Damai dan i-Great Idaman).
Selain perlindungan jaminan kewangan dan simpanan, melalui pelan perlindungan ataupun pelan pelaburan ini, peserta turut akan menerima manafaat lain seperti wang khairat kematian dan badal haji yang diuruskan oleh Great Eastern Takaful bernilai RM 3,000 bagi muslim manakala bagi bukan muslim, peserta juga akan menerima wang khairat kematian beserta wang tambahan RM 3,000 iaitu sebagai ganti/pilihan badal haji berbanding dengan muslim.

Wednesday, 9 December 2015

SeYAKIN mana kita nanti!!!!


Kamu yakin cara hidup kamu mampu bertahan sihat sehingga 70 tahun usia.
Dimana kamu pencen pada usia 60 tahun?

Kamu yakin anak2 kamu akan mampu bantu sara kamu untuk belanja perubatan sedangkan mereka nanti ada isteri dan anak2 yg perlukan kewangan mereka.

Kamu yakin pada usia 61 tahun kamu boleh dapatkan loan 200k?
Kamu yakin IJN luluskan serta merta dana golongan kurang kemampuan yang kamu mohon?


Sanggup kamu tahan sakit?
Saya pasti tidak dan pasti kamu akan merungut.Dibawah ini ada gambaran kenapa medical card kamu perlukan!Bukan lihat perkara remeh seperti demam, batuk2 atau asthma tetapi lihat kepada penyakit yang kamu dalam keadaan sekarang pun tak sanggup and mampu keluarkan belanja sebegitu termasuk kos ulang alik dari kediaman ke pusat rawatan atau berjumpa pakar.

Sekadar mengingatkan agar2 kita semua bersedia.

No comments:

Post a Comment