Great Eastern Takaful

Great Eastern Takaful Sdn. Bhd. merupakan Pengendali Takaful yang menyediakan Perlindungan Takaful Keluarga, perubatan dan pelan pelaburan. Pengendali Takaful ini telah ditubuhkan pada Disember 2010 dan didaftarkan di bawah Akta Takaful 1984 dan dikawal selia oleh Bank Negara Malaysia. Ianya disokong oleh 2 institusi utama di Malaysia, Kumpulan Great Eastern, yang merupakan kumpulan insurans terbesar dan tertua di Malaysia dengan pengalaman melebihi 100 tahun, dan Koperasi Angkatan Tentera Malaysia Berhad, salah satu syarikat koperasi yang terbesar di Malaysia dan mempunyai lebih daripada 140,000 ahli.
Kini Great Eastern Takaful menawarkan lima kategori produk iaitu pelan perlindungan asas/teras (i-Great Teras), pelan perlindungan haji (i-Great Amal), pelan pendidikan anak-anak (i-Great Iqra’), pelan perlindungan perubatan (i-Medik Rider dan i-Medik Rider Plus) dan plan pelaburan (i-EPCC, i-Great Abadi, i-Great Damai dan i-Great Idaman).
Selain perlindungan jaminan kewangan dan simpanan, melalui pelan perlindungan ataupun pelan pelaburan ini, peserta turut akan menerima manafaat lain seperti wang khairat kematian dan badal haji yang diuruskan oleh Great Eastern Takaful bernilai RM 3,000 bagi muslim manakala bagi bukan muslim, peserta juga akan menerima wang khairat kematian beserta wang tambahan RM 3,000 iaitu sebagai ganti/pilihan badal haji berbanding dengan muslim.

Wednesday, 17 June 2015

Ringkasan Plan Takaful Great Eastern


Salam Ramadhan, 1st puasa,  bertemu kembali bulan penuh rahmat, tidak ada bulan yang Allah melimpahkan rahmat sedemikian besar dan jauh melebihi bulan-bulan lain kecuali Ramadhan. Jom jangan bermalas walaupon kita berpuasa.
Ramai yang selalu tanya plan-plan yang Great Eastern Takaful tawarkan. Kalau nak tulis secara lengkap dalam whatsapp mau sehari tak habis-habis terangkan. Oleh it jom tengok ringkasan...
I-great Damai (The Best Product Ever!)
– Pampasan Kematian, Lumpuh, Penyakit Kritikal
– Ada medical card, simpanan, elaun hospital dan khairat kematian
 I-great Iqra (Simpanan Pendidikan)
– Pampasan Kematian, Lumpuh, Penyakit Kritikal
– Ada hadiah kecemerlangan UPSR,PMR,SPM,STPM,STAM
– Ada medical card, simpanan, elaun hospital dan khairat kematian
I-great Amal (Simpanan Haji/Umrah)
– Pampasan Kematian, Lumpuh, Penyakit Kritikal
– Ada badal haji, duit korban, wang saku untuk haji/umrah dan khairat kematian
 I-great Teras (Plan Asas – Murah!)
– Pampasan Kematian, Lumpuh, Penyakit Kritikal
– Ada simpanan dan khairat kematian
*AWESOME kan...Banyak lagi faedah-faedah plan takaful diatas. Nama pun secara ringkas..Nak tau banyak lagi calling-calling or watsapp jeee !!
Life is Great!!!

suhaila Great Eastern Takaful
0133422646 (available on whatsapp)
suhailas.getakaful@gmail.com

No comments:

Post a Comment