Great Eastern Takaful

Great Eastern Takaful Sdn. Bhd. merupakan Pengendali Takaful yang menyediakan Perlindungan Takaful Keluarga, perubatan dan pelan pelaburan. Pengendali Takaful ini telah ditubuhkan pada Disember 2010 dan didaftarkan di bawah Akta Takaful 1984 dan dikawal selia oleh Bank Negara Malaysia. Ianya disokong oleh 2 institusi utama di Malaysia, Kumpulan Great Eastern, yang merupakan kumpulan insurans terbesar dan tertua di Malaysia dengan pengalaman melebihi 100 tahun, dan Koperasi Angkatan Tentera Malaysia Berhad, salah satu syarikat koperasi yang terbesar di Malaysia dan mempunyai lebih daripada 140,000 ahli.
Kini Great Eastern Takaful menawarkan lima kategori produk iaitu pelan perlindungan asas/teras (i-Great Teras), pelan perlindungan haji (i-Great Amal), pelan pendidikan anak-anak (i-Great Iqra’), pelan perlindungan perubatan (i-Medik Rider dan i-Medik Rider Plus) dan plan pelaburan (i-EPCC, i-Great Abadi, i-Great Damai dan i-Great Idaman).
Selain perlindungan jaminan kewangan dan simpanan, melalui pelan perlindungan ataupun pelan pelaburan ini, peserta turut akan menerima manafaat lain seperti wang khairat kematian dan badal haji yang diuruskan oleh Great Eastern Takaful bernilai RM 3,000 bagi muslim manakala bagi bukan muslim, peserta juga akan menerima wang khairat kematian beserta wang tambahan RM 3,000 iaitu sebagai ganti/pilihan badal haji berbanding dengan muslim.

Thursday, 23 April 2015

Great Eastern Takaful : Pilihan yang kita ada ~ simpanan + Kesihatan + perlindungan

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Jom jom sambil sambil tunggu berbuka puasa pada yang puasa rejab ataupon puasa ganti tuuu, tak pon pada yang baru balik keja lepas kan lelah sesambil minum kopi dengan biskut kering ataupun lepak kat starbuck, Jom spend 5minit baca nii....memang bosan pon tapi pada yang benar benar bijak menguruskan kehidupan, kewangan tentu tidak melepaskan peluang.....!!! 


Cuma kebanyakan kita tak letakkan ini sebagai prioriti dalam perancangan kewangan kita.


Kawan, perasan tak ini adalah option opition kewangan yg kita ada bila kita sakit dan memerlukan rawatan. 

Jika dimasukkan ke hospital kita boleh je guna credit card atau duit simpanan kita yang dah bertahun2 kita simpan tu. 

Itu pun kalau kita ada simpanan kannn???? Ataupun kita minta tolong pada keluarga dan kawan2.. ataupun boleh ke hospital kerajaan. Tapi semuanya ada isu masing2. 
“Hospital kerajaan & doktor2 di hospital kerajaan bagus, tapi sanggup tunggu lama & giliran yg panjang? 

Apa salahnya jika, kita bagi kemudahan tu kepada orang2 yang lebih memerlukan. Kita yang ada sedikit kemampuan ni, dapatkan lah medical card supaya boleh dapat rawatan percuma di hospital swasta. 

Atau sanggup masuk hospital swasta dgn swap kad kredit beribu riban?

Tahu tak ramai orang muflis kerana kad kredit? Jom elak hutang, rancang kewangan dgn bijak dan dapatkan polisi insurans lengkap & dgn harga mampu milik.


Sampai bila agaknya anda akan dilindungi ???? 
UNTUK MENAMPUNG HIDUP DAN MENERUSKAN KEHIDUPAN…

Medical card company employee benefits pulak akan terhenti bila dah tak kerja... yg personal perlu ada utk persediaan kos perubatan semasa bersara.. takkan nak guna simpanan kwsp utk rawat kos perubatan nanti kan?


 Anda fikir, anda nilai. Bertindak sekarang sebelum terlambat!

Life is Great!!!

suhaila Great Eastern Takaful
0133422646 (available on whatsapp)
suhailas.getakaful@gmail.com


No comments:

Post a Comment