Great Eastern Takaful

Great Eastern Takaful Sdn. Bhd. merupakan Pengendali Takaful yang menyediakan Perlindungan Takaful Keluarga, perubatan dan pelan pelaburan. Pengendali Takaful ini telah ditubuhkan pada Disember 2010 dan didaftarkan di bawah Akta Takaful 1984 dan dikawal selia oleh Bank Negara Malaysia. Ianya disokong oleh 2 institusi utama di Malaysia, Kumpulan Great Eastern, yang merupakan kumpulan insurans terbesar dan tertua di Malaysia dengan pengalaman melebihi 100 tahun, dan Koperasi Angkatan Tentera Malaysia Berhad, salah satu syarikat koperasi yang terbesar di Malaysia dan mempunyai lebih daripada 140,000 ahli.
Kini Great Eastern Takaful menawarkan lima kategori produk iaitu pelan perlindungan asas/teras (i-Great Teras), pelan perlindungan haji (i-Great Amal), pelan pendidikan anak-anak (i-Great Iqra’), pelan perlindungan perubatan (i-Medik Rider dan i-Medik Rider Plus) dan plan pelaburan (i-EPCC, i-Great Abadi, i-Great Damai dan i-Great Idaman).
Selain perlindungan jaminan kewangan dan simpanan, melalui pelan perlindungan ataupun pelan pelaburan ini, peserta turut akan menerima manafaat lain seperti wang khairat kematian dan badal haji yang diuruskan oleh Great Eastern Takaful bernilai RM 3,000 bagi muslim manakala bagi bukan muslim, peserta juga akan menerima wang khairat kematian beserta wang tambahan RM 3,000 iaitu sebagai ganti/pilihan badal haji berbanding dengan muslim.

Monday, 6 April 2015

TAKAFUL NO. 1 DI MALAYSIA : Rahsia Menyimpan

Assalamualaikum, & Salam sejahtera,

Insurans atau Takaful bukanlah sesuatu yang diambil untuk keuntungan tetapi diambil untuk menjamin simpanan anda supaya tidak terus bocor ketika anda dilanda musibah ataupun penyakit kritikal ataupon kematian.

Takaful bukanlah ingin merampas duit anda setiap bulan..tetapi kami ingin menyediakan satu dana untuk keluarga anda apabila ketiadaan anda nanti ataupon disaat anda dihindapi penyakit kritial ataupon disahkan cacat seumur hidup

Saban hari kita didatangi oleh berita kematian mengejut si bapa di usia muda, serta berapa banyak kes kemalangan jalan raya setiap hari, sebagai seorang ketua keluarga, adalah perlu sentiasa bersiap sedia untuk melindungi keluarga tersayang dengan meninggalkan mereka dana bagi meneruskan kehidupan setelah ketiadaan kita nanti.

Jangan tangguh…kerana kita tidak mungkin mengetahui bila tarikh kematian kita atau ditimpa musibah.

Jadi, mula lah menyimpan dengan Takaful dan namakan waris anda supaya mereka terus mendapat manfaat yang sepatutnya tanpa perlu bersusah-payah menuntut apa yang sememangnya menjadi hak mereka.


Takaful mempunyai liquidity paling tinggi berbanding bank atau ASB atau KWSP? Apa maknanya? Jika meninggal, duit dalam Takaful tak dibekukan !!! masuk amanah raya.!!!

Anda sebagai Waris masih mampu tersenyum untuk meneruskan kehidupan serta melumaskan segala hutang piutang simati.

KEGHAIRAHAN dan kejahilan waris sering mengatasi kehendak syarak terutama dalam perkara menentukan hutang atau liabiliti si mati serta keperluan melunaskan atau membayar balik hutang berkenaan.

Waris sanggup turun naik mahkamah berebut harta pusaka sesama keluarga dan paling buruk, sanggup memutuskan hubungan kekeluargaan demi merebut pusaka serta mahukan bahagian masing-masing.

Bagaimana dengan tanggungjawab membabitkan hutang atau liabiliti si mati? Menjadi tanggungjawab waris menentukan hutang si mati dan melunaskan semua hutang yang sudah dikenal pasti, sama ada membayarnya dengan pusaka si mati ataupun menggunakan wang sendiri

Sekiranya anda rasa tidak mampu, kami ada pelan serendah RM7 sehari! 
Pasti boleh menyimpan RM7 sehari, betul?

Anda fikir, anda nilai. Bertindak sekarang sebelum terlambat!


Life is Great!!!

suhaila Great Eastern Takaful
0133422646 (available on whatsapp)
suhailas.getakaful@gmail.comNo comments:

Post a Comment