Great Eastern Takaful

Great Eastern Takaful Sdn. Bhd. merupakan Pengendali Takaful yang menyediakan Perlindungan Takaful Keluarga, perubatan dan pelan pelaburan. Pengendali Takaful ini telah ditubuhkan pada Disember 2010 dan didaftarkan di bawah Akta Takaful 1984 dan dikawal selia oleh Bank Negara Malaysia. Ianya disokong oleh 2 institusi utama di Malaysia, Kumpulan Great Eastern, yang merupakan kumpulan insurans terbesar dan tertua di Malaysia dengan pengalaman melebihi 100 tahun, dan Koperasi Angkatan Tentera Malaysia Berhad, salah satu syarikat koperasi yang terbesar di Malaysia dan mempunyai lebih daripada 140,000 ahli.
Kini Great Eastern Takaful menawarkan lima kategori produk iaitu pelan perlindungan asas/teras (i-Great Teras), pelan perlindungan haji (i-Great Amal), pelan pendidikan anak-anak (i-Great Iqra’), pelan perlindungan perubatan (i-Medik Rider dan i-Medik Rider Plus) dan plan pelaburan (i-EPCC, i-Great Abadi, i-Great Damai dan i-Great Idaman).
Selain perlindungan jaminan kewangan dan simpanan, melalui pelan perlindungan ataupun pelan pelaburan ini, peserta turut akan menerima manafaat lain seperti wang khairat kematian dan badal haji yang diuruskan oleh Great Eastern Takaful bernilai RM 3,000 bagi muslim manakala bagi bukan muslim, peserta juga akan menerima wang khairat kematian beserta wang tambahan RM 3,000 iaitu sebagai ganti/pilihan badal haji berbanding dengan muslim.

Monday, 13 April 2015

Takaful pulangan yang memuaskan...

Alhamdulillah..... We will never know bila kita akan sakit, bila kita kena masuk hospital. Kalau boleh mmg jauh kan lah dari admitted but u just never know what Allah SWT has planned for you.
So to be safe, than sorry...get yourselves protected now.

Get a free quotation, In Shaa Allah I will provide you the best service as your agent.


Pada yang diluar kawasan, atau tertanya tanya samada boleh tak saya ambil policy dengan agent yang jauh???

Sebenarnya tidak sebarang kesalahan ataupon masalah andaikata agent ada diluar kawasan atau beribu batu dari anda kerana tunjuk kan sahaja medical card nda jika dimasukkan dimana mana hospital tiada sebarang masalah kerana jauh dimata tetapi masih tetap dekat dihati.Jangan bertangguh lagi...Hubungi saya sekarang untuk maklumat lanjut.

Life is Great!!!

suhaila Great Eastern Takaful
0133422646 (available on whatsapp)
suhailas.getakaful@gmail.com


No comments:

Post a Comment