Great Eastern Takaful

Great Eastern Takaful Sdn. Bhd. merupakan Pengendali Takaful yang menyediakan Perlindungan Takaful Keluarga, perubatan dan pelan pelaburan. Pengendali Takaful ini telah ditubuhkan pada Disember 2010 dan didaftarkan di bawah Akta Takaful 1984 dan dikawal selia oleh Bank Negara Malaysia. Ianya disokong oleh 2 institusi utama di Malaysia, Kumpulan Great Eastern, yang merupakan kumpulan insurans terbesar dan tertua di Malaysia dengan pengalaman melebihi 100 tahun, dan Koperasi Angkatan Tentera Malaysia Berhad, salah satu syarikat koperasi yang terbesar di Malaysia dan mempunyai lebih daripada 140,000 ahli.
Kini Great Eastern Takaful menawarkan lima kategori produk iaitu pelan perlindungan asas/teras (i-Great Teras), pelan perlindungan haji (i-Great Amal), pelan pendidikan anak-anak (i-Great Iqra’), pelan perlindungan perubatan (i-Medik Rider dan i-Medik Rider Plus) dan plan pelaburan (i-EPCC, i-Great Abadi, i-Great Damai dan i-Great Idaman).
Selain perlindungan jaminan kewangan dan simpanan, melalui pelan perlindungan ataupun pelan pelaburan ini, peserta turut akan menerima manafaat lain seperti wang khairat kematian dan badal haji yang diuruskan oleh Great Eastern Takaful bernilai RM 3,000 bagi muslim manakala bagi bukan muslim, peserta juga akan menerima wang khairat kematian beserta wang tambahan RM 3,000 iaitu sebagai ganti/pilihan badal haji berbanding dengan muslim.

Friday, 10 April 2015

Pentingkah Medical Card?


Jangan tunggu hingga kesaat akhir bila mana doctor mengesahkan anda menghidapi PENYAKIT KRITIKAL atau anda ditimpa MUSIBAH .

Kita takkan tau bila penyakit nak datang, bila kita akan meninggal dan sebagainya Apa perasaaan anda jika duit simpanan yang anda kumpul selama ini hasil dari titik peluh sendiri akhirnya terpaksa digunakan untuk membayar bil hospital? 

Ke mana pergi rancangan persaraan anda? 

Rancangan untuk bercuti ke luar negara, atau mungkin duit yang anda kumpul untuk beli rumah pertama?

Sebab itulah Takaful ini ibarat payung buat anda kerana masa depan anda lebih terjamin dengan memiliki Takaful. Anda tak perlu risau mengenai bil rawatan hospital yang mungkin mencecah ribuan ringgit.

Bercerita berdasarkan pengalaman saya sendiri bila mana arwah kakak saya disahkan mengidap kanser rahim!!!!! terasa dunia bergoyang yaaaa setelah bertahun berbaris dihospital, dijadikan segala maca ujikaji akhirnya selepas 5 tahun terpaksa menanggung sakit period yang berpanjangan dan akhirnya pengsan di parking lot apartment beliau..

Alhamdullilah semasa menahan sakit beliau sempat menhubungi saya dan terus saya bergegas dan masukkan beliau diAmpang Puteri dan 2jam kemudian beliau disahkan kanser tahap 4. 

Sekalilagi bila memikirkan kewanggan sebagai penjawat kerajan dah hasil kumpul adik beradik masih tidak mencukupi ...alhamdullilah syukur bila mana sahabat baik beliau yang juga merupakan perunding kewangan GREATEASTERN bergegas dari Mentakab ke Kuala Lumpur menghabarkan berita bahawasanya arwah memiliki MEDICAL CARD !!!!...

Dan kami tidak perlu mengeluarkan walau RM1 pon...segalanya di tanggung dengan Medical Card tersebut .....

Rawatan kemoterapi, pesakit tersebut harus disuntik dengan ubat tertentu dalam tempoh masa tertentu. Sekali suntikan memakan kos RM5,000 -10,000!

Terkejut saya mendengarnya. Kos rawatan hospital bukan main2. Kalau tak dapatkan rawatan, ibarat kita tidak mahu berusaha langsung. Lagipun, jika meninggal, bagaimana dengan hutang yang ditinggalkan kepada waris? Tenangkah nanti kita di sana?

Berbekal kan duit insuran yang ditinggalkan lah kami selesaikan segala buat arwah...tanpa meninggalkan sebarang hutang beliau!!...

Jangan risau! Sekarang saya ada GOOD NEWS!!!

Anda boleh memiliki medical card dengan hanya RM150 sebulan!!!

Tak percaya??? Betul ni...dah ramai yang kata pada saya, "Eh murahnya? Biar betul??"
Ya betul...Pelan ini sangat sesuai bagi mereka yang budgetnya tight. Tapi sekiranya anda berkemampuan, saya cadangkan anda ambil normal plan yang lebih komprehensif...

KITA mampu sebenarnya....now masa untuk berubah....tinggalkan segala KEMAHUAN, KEINGINAN yang tidak menguntungkan sebaliknya laksanakan KERPELUAN yang utama terdahulu.....

Jangan bertangguh lagi...Hubungi saya sekarang untuk maklumat lanjut.


Life is Great!!!

suhaila Great Eastern Takaful
0133422646 (available on whatsapp)
suhailas.getakaful@gmail.comNo comments:

Post a Comment